sunnuntai 21. syyskuuta 2014


              Suvaitsevaisuudesta tehdään nyt numero!





Inhottavaa. Usein sosiaalisissa tilanteissa tulee väiteltyä yhteiskunnallisista asioista. Mistä meillä nyt milloinkin uutisissa juristaa on, lastenvaunugasee tuttavallisemmin mamut ja sitten on vielä homo-kammo ja kaikki homo-seksuaalisuuden vieroksunta. Ties millä tekosyillä tahansa.


Ei siinä muuten, mutta jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja neutraalina ja suvaitseva ihmisenä on todella hankala lähteä sättimään tai vaikuttamaan toisen vahvaan mielipiteeseen. Onhan mullakin mielipiteitä mistä haluan pitää tiukasti kiinni.

Mutta en minä lähde keneltäkään kieltämään mitään mistä toinen nauttii, saa turvaa tai lohdutusta.

Pitäisikö sitten suvaitsemattomuutta suvaita? Kyllä.

Ihminen on hyvinkin erikoinen eläin siinä mielessä, että kaikki vaikuttaa kaikkeen ja ihminen imee itseensä mielipiteitä, vaikutteita ja muuta.

Se että jokin mielipide tai tunne on koettu normaaliksi esim. koti-olosuhteissa, voi muualla olla hiukan epänormaalia ajattelua. Mutta onko sillä loppupeleissä väliä. 

On ja ei. 

Täytyy muistaa, että myöskin he jotka mielipiteillään meistä eroavat päättävät yhdessä meidän kanssa miten tämä maa makaa.

Joistakin asioista pitäis vaan pystyä alkaa puhumaan, mutta se tuntuu olevan nykypäivänä vaan suurta utopiaa. 

Aina löytyy joku keskitie mistä kulkea. Nykyään politiikka ja muukin keskustelu ihan missä vaan tuntuu löytävän sellaisen polun josta kaikki haluaa palan kakkuaan, mutta niistä negatiivisista asioista vaan käännetään aihe pois. Sitten kätellään ja nyökytellään niin kauan kun ne kesittelemättömät asiat patoutuu siinä määrin, ettei sitä vaan voi enään kiertää. Ja homma eskaloituu.

Eli jatketaan ihmessään tätä suvaitsevaisuuden tragikoomista karkelointia, mutta jos asioita ei haluta koskaan kohdata on lopputelemana vaan pahaa mieltä kaikille, kun mikään ei enään suju yhteistyössä.

Lopettakaa siis suvaitsemattomuuden suvaitseminen. Niin kauan kun suvaitsemattomat alkavat suvaita muitakin ja antaa mahdollisuuden samaan muillekkin. 

Meillä on lyhyt elämä täällä, ja kenenkään etuja tuskin ajaa tappelu siittä saako toinen nauttia vai ei. 

Oppikaa ja nauttikaa oppimastanne.

I will close my case.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti